Gecertificeerd scheidingsadviseur
Vrijblijvende kennismaking vooraf
Complete begeleiding van A tot Z
12 locaties in Zuid-Holland
logo
hallmark Kennismaken? Bel ons! 088-0403401
Uw mediator

Hilde Visser

Uw scheidingsmediator voor Delft, Rijswijk, Den Haag, Wateringen en omstreken is Hilde Visser.

Hilde is Mfn register mediator met als accreditatie Familiemediation.

Een scheiding betekent een emotionele zware periode. Naast de psychologische impact, ontstaat er bovenal onzekerheid. Want hoe moet je nu verder? De ene na de andere vraag overvalt je continue. Onpartijdige en deskundige begeleiding en hulp is in dat geval onontbeerlijk. Ik als scheidingsmediator kan hierbij helpen. Iemand die jullie beiden kunnen vertrouwen en jullie op een goede manier door deze lastige periode heen loodst en rekening houdt met jullie gevoelens en wensen.

Mediator Hilde visser

Complete begeleiding

Om het scheidingsproces goed te laten verlopen, is het van belang dat de communicatie tussen jullie hanteerbaar en goed blijft, soms zijn er nog zaken onuitgesproken of onduidelijk. Ik kan jullie hierbij helpen. Wanneer jullie kinderen hebben is het van essentieel belang dat zij zo min mogelijk last en verdriet hebben van de scheiding. Een scheiding betekent het einde van jullie als partners, maar niet het einde van jullie rol als ouders. Ouders blijven jullie altijd samen. Met mijn scheidingbemiddeling zorgen jullie er samen voor dat de gemaakte afspraken toekomstgericht en bestendig zijnmet het belang van de kinderen voorop.

Van A tot Z de scheiding afronden;

Ik maak verschillende berekeningen volgens de wettelijke normen waardoor we de verschillende mogelijkheden die daaruit ontstaan kunnen bekijken. Jullie gehele financiële situatie na de scheiding wordt in kaart gebracht. Het gaat met name om de volgende vragen:

  • Wat moet er gebeuren met de gezamenlijke woning? Kan een van beiden blijven wonen? Of moet het huis worden verkocht?
  • Wat te doen met eventuele huwelijkse voorwaarden? Deze zijn vaak opgesteld op een moment maar nooit meer naar gekeken. Wat zijn de gevolgen hiervan?
  • Is er sprake van partneralimentatie? Hoe ziet deze eruit? Waar heb ik recht op? Of welke plicht heb ik hierbij?
  • Wat gebeurt er met mijn pensioen? Moet deze worden verdeeld? Hoe ziet dit er dan uit?
  • Wat gebeurt er met mijn netto besteedbaar inkomen door de echtscheiding? Welke verandering van toeslagen of belastingkortingen kan ik verwachten?
  • Hoe wordt de verdeling van het vermogen geregeld?
  • En zo nog diverse financiële vraagstukken die bij een echtscheiding kunnen voorkomen

Hierna weten jullie exact hoe jullie financiële posities zullen zijn en wat mogelijk is. Na het opstellen van het convenant, waarin de door jullie gemaakte afspraken zijn opgenomen, zorg ik voor de afwikkeling van de juridische procedure bij de rechtbank. 

Voor wie?

De ervaring is dat een scheiding met behulp van een scheidingsmediator vaak soepeler verloopt dan wanneer jullie voor een advocaat kiezen. Na afloop van de mediation hebben jullie de afspraken zelf gemaakt en hebben jullie zelf de regie over jullie scheiding gehouden. Het positieve gevolg is dat jullie de scheiding met een beter gevoel afsluiten dan wanneer jullie een juridisch gevecht zouden hebben gevoerd. Ook voor jullie kinderen is deze manier van scheiden veel rustiger dan wanneer zij geconfronteerd worden met grote conflicten tussen hun ouders. Daarnaast laat ik de berekeningen altijd controleren door een collega adviseur, zodat u er zeker van kunt zijn dat er heel zorgvuldig nagedacht is over de verschillende opties.

Kosten?

Ik werk in de meeste zaken op basis van een vast en vooraf overeengekomen tarief. Het tarief is afhankelijk van de werkzaamheden en benodigde begeleiding. Die behoefte wordt afgestemd tijdens het eerste vrijblijvende en kosteloze intakegesprek.

Vestigingen?

Voor mijn adviesgesprekken maak ik gebruik van de spreekruimtes van De Hypotheker vestigingen in Delft, Rijswijk en Den Haag. 

Contactpersoon

Hilde Visser

E hilde.visser@samen-uit-elkaar.nl
T 088 – 04 03 406
M 06 – 415 33 211

Meer informatie?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met De Mediator!